5_Stor-3.png

Hem Gallring Råd Kurs Studiebesök Föreläsning Sunt skogsförnuft Om oss Kontakt

facebook_stor.gif

Under rekonstruktion!

Nyhetsarkiv

Anmäl dig till 2016 års kurs i hyggesfritt

För mer information och anmälan klicka här.

Januari 2016

Anmäl dig till en av 2015 års kurser i hyggesfritt

För mer information och anmälan klicka här.

Januari 2015

Anmäl dig till en av 2014 års kurser i hyggesfritt

För mer information och anmälan klicka här.

Januari 2014

Anmäl dig till en av höstens kurser i hyggesfritt skogsbruk

För mer information och anmälan klicka här.

Augusti 2013

Programmet för studieresan 2013 nu klart

Välkommen på en resa i skogens Dalarna, måndag 13 maj 2013, på temat Naturkultur och uthålliga virkesaffärer! Lär mer här.

Februari 2013

Skogskursprogrammen är nu klara för 2013

Bröderna Uhlås hyggesfria skogsbruk bjuder in till kurser i kontinuitetsskogsbruk. Skogsägare, tjänstemän inom de offentliga och det privata skogsbruket, alla som vill lära sig mer om ett slagkraftigt alternativ till kalhyggesbruk, välkomna på kurs i Naturkultur.

Deltagare erbjuds gott om tid att i mindre grupper diskutera och märka upp träd som ska bort i olika sorters skog, det bästa sättet att verkligen förstå fördelarna med hyggesfritt skogsbruk. Under övningarna handleds deltagarna av två stycken certifierade trädmärkare enligt Naturkultur. Speciellt inbjuden till årets kurser är Skogsauktioner i Mora AB som erbjuder alternativa, lönsamma och uthålliga virkesaffärer.

• 2-3 maj, Labbo gård, Örbyhus, 5 mil norr om Uppsala

• 11-12 maj, Bockgården, Sjurberg i Rättvik

För mer information och anmälan klicka här.

Januari 2013

Naturkulturgallring till salu

Fastighetsägaren till Vika 317:1 i Mora kommun inbjuder härmed till anbudsförfarande på stämplingsgallring enligt Naturkulturmetoden. Mer om affärsmodellen och kvalitetsgallringen som är till salu finner du här.

December 2012

Skogsägare kan ta tillbaka makten över sin skog!

I november ställde vi följande fråga till de drygt 3 000 personer som ”gillar” Hyggesfritt skogsbruk på Facebook: ”Tycker du att skogsindustrins aktieägare och anställda tjänstemän inom skogssektorn i för stor grad tagit över makten från den lilla och mellanstora skogsägaren?”

 

En stor majoritet av de som svarade sa ja. Den här informella undersökningen är inte statistiskt säker, men vi tycker att det är intressant att resultatet speglar de åsikter vi ofta möter i skogssammanhang.

 

Detta vill vi göra något åt, genom att sprida kunskap och kännedom om vilka alternativ du som skogsägare har för att göra goda virkesaffärer. Läs mer under fliken ”Virkesaffärer”, så hoppas vi att du får inspiration och snart känner dig mer jämlik i fördelningsspelet om din högklassiga råvara från det hyggesfria skogsbruket.

 

Lycka till önskar Bröderna Sven och Erik Uhlås

November 2012

Hugg utan hygge!

Boka redan nu in i din kalender nästa års goda tillfällen att lära dig mer om hyggesfritt skogsbruk:

                    2-3 maj 2013 introduktionskurs i hyggesfritt skogsbruk – Uppland

                    11-12 maj 2013 introduktionskurs i hyggesfritt skogsbruk – Dalarna

                    13 maj 2013 studieresa hyggesfritt skogsbruk i praktiken med Naturkulturstämplingar i Siljansskogarna i samarbete med Skogsauktioner i Mora AB

                    Hemma hos-kurser i hyggesfritt skogsbruk anordnar vi efter behov.

Vi kommer tillbaks med mer information här och  på www.facebook.com/hyggesfrittskogsbruk så snart programmen är klara.

Om ni önskar ta del av nyheter framöver via e-post, skicka en e-post till info@hyggesfrittskogsbruk.se och berätta att ni vill ta del av framtida uppdateringar så lägger vi in din adress i sändlistan.

Vänliga hälsningar från Sven och Erik Uhlås

November 2012

Våra kurser i kontinuitetsskogsbruk 2012

Bröderna Uhlås hyggesfria skogsbruk bjuder in till kurs i kontinuitetsskogsbruk. Skogsägare, tjänstemän inom de offentliga och det privata skogsbruket, alla som vill lära sig mer om ett slagkraftigt alternativ till kalhyggesbruk, välkomna på kurs i Naturkultur.

Deltagare erbjuds gott om tid att i mindre grupper diskutera och märka upp träd som ska bort i olika sorters skog, det bästa sättet att verkligen förstå fördelarna med hyggesfritt skogsbruk. Under övningarna handleds deltagarna av tre stycken certifierade trädmärkare enligt Naturkultur.

• 8-9 september, Bockgården, Sjurberg i Rättvik

• 22-23 september, Labbo gård, Örbyhus, 5 mil norr om Uppsala

För mer information och anmälan klicka här.

Juli 2012

Välkommen att vara med!

Oljeåldern har radikalt förändrat synen och brukandet inom både jord- och skogsbruk. Oljeeran är lika med hyggeseran. Förändringsarbetet i lantbruket har redan kommit en liten bit på väg, nu är det hög tid att se också på vår skog med nya ögon.

Vi närmar oss tider av stora förändringar i det svenska skogsbruket. De sägs att vi endast har några få procent riktig skog kvar och resten är plantager. I många europeiska länder är kalhyggesskogsbruket redan uträknat. I Sverige har vi ännu inte kommit så långt, men många är överens om att alternativ behövs.

Bröderna Uhlås vill utgöra ett bra alternativ för er som vill förvalta skogen genom att skapa högre värden och fler nyttigheter utan kalhyggen. Det handlar om att låta naturen göra en större del av jobbet. Var med oss i förändringens tid mot någonting bättre!

Maj 2012

 

 Copyright 2016 Bröderna Uhlås hyggesfria skogsbruk